Etusivu TeatteriJuttuarkistoLappeenrannan kaupunginteatterin Ilta Saimaalla -näytelmälle kiertue-esityksiä ympäri Lappeenrantaa
5.2.2024 14.56

Lappeenrannan kaupunginteatterin Ilta Saimaalla -näytelmälle kiertue-esityksiä ympäri Lappeenrantaa

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään 2024 toisena kantaesityksen nähdään la 9.3. Ilta Saimaalla -iltamat.

Näytelmä on osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta ja se on mahdollista nähdä myös ympäri Lappeenrantaa kiertue-esityksenä. Ilta Saimalla -näytelmä ja siihen liittyvä kiertue toteutetaan yhteistyössä Saimaan Teatterin kanssa.

Maia Häklin ohjaama ja yhdessä Juho Keräsen kanssa käsikirjoittama näytelmä on runsaudensarvi, joka herättää iltamaperinteen eloon. Esitys on syntynyt lappeenrantalaisten työryhmälle kertomien Saimaaseen liittyvien toiveiden, unelmien ja muistojen pohjalta. Kiertueella Ilta Saimaalla -näytelmästä tullaan näkemään musiikkipainotteiset parhaat palat.

Esityksen musiikki on kapellimestari-lauluntekijä Jari Rättyän käsialaa. Rättyä kertoo, että esityksessä kuultava musiikki on akustista ja vahvasti folksävytteistä.

− Esityksen musiikki on yhtä monisävyistä ja arvaamatonta kuin aiheensakin! Tunnelmat vaihtelevat aurinkoisen kesäpäivän liplatuksesta aina kovimpiin syysmyrskyihin, tammikuun jään nitinästä järvenpohjan huokailuun. Esityksessä kuullaan ainakin balladit Villimiehen sisaresta ja Junantuomasta sekä ska-humppa Amnesiaa Etelä-Karjalassa.

Yhteistyö Saimaan Teatterin kanssa

Ilta Saimaalla on yhteistyöproduktio Saimaan Teatterin kanssa, joka kiertää kesäisin laivalla Saimaata esiintyen Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan työväen- ja seurantaloissa. Iltamaperinteestä ammentava esitys nähdään kaupunginteatterin lisäksi Lauritsalan, Joutsenon, Korvenkylän ja Lamposaaren työventaloilla sekä Hytin VPK-talolla.

Saimaan Teatterin perustajajäsen Wilhelm Grotenfelt odottaa kiertuetta innolla. Hän kertoo, että Saimaan Saimaan Teatterin toiminnan ytimessä on seuran- ja työväentalojen elävöittäminen

− On kiinnostavaa päästä esiintymään tämän produktion kanssa myös meille aikaisemmin tuntemattomiin taloihin. Edellisinä kesinä olemme vierailleet ihastuttavissa Joutsenon ja Lamposaaren työväentaloissa.

− Kiertueemme on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokemaan iltamaperinteestä inspiroitunut esitys iltamien todellisessa ympäristössä, Grotenfelt kannustaa yleisöä.

Saimaan Teatteri on vuodesta 2014 lähtien toiminut, näyttämötaiteen ammattilaisista sekä yhteiskuntatieteiden tutkijasta koostuva kiertueteatteri. Ilta Saimaalla -produktio ja yhteistyö Lappeenrannan kaupunginteatterin kanssa juhlistavat Saimaan Teatterin kymmenvuotista taivalta. Ryhmä luonnehtii esityksiään nykykansanteatteriksi. Nykykansanteatteri hyödyntää kansan- ja kesäteatterin perinteitä ja toisaalta rikkoo niihin liittyviä kaavoja.

Ilta Saimaalla -kiertue

ke 3.4. klo 18 Lauritsalan työväentalo
ti 16.4. klo 18 Joutsenon työväentalo
pe 19.4. klo 18 Korvenkylän työväentalo
la 20.4. klo 18 Hytin VPK
pe 3.5. klo 18 Lamposaaren työventalo

Lisätiedot:

Maia Häkli, ohjaaja
maia.hakli@lappeenranta.fi

Tinni Torikka
tuottaja@saimaanteatteri.fi
040 7159406

Lue lisää:

Ilta Saimaalla - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)
Saimaan Teatteri

Lipunmyynti:

Asiakaspalvelukeskus Winkki
Villimiehenkatu 1, kaupungintalo 1.krs
Avoinna ma-pe klo 8.30–16.30
Puhelin, sähköposti ja chatpalvelu
puh. 05 616 2290
teatteri@lappeenranta.fi

Liput verkosta: Ilta Saimaalla 08.03.2024 ─ 04.05.2024, | lippu.fi