Etusivu Ohjelmisto

Kevät 2022 − monipuolisen teatteritarjonnan juhlaa!

Kevään ohjelmistossa on kolme uutta ensi-iltaa. Helmikuussa Suurella näyttämöllä nähdään Peter Shafferin maailmankuulu Amadeus ja Pienellä näyttämöllä Okko Leon Kenttä. Toukokuussa ensi-illassa on Lappeenrannan lukioteatterin musikaalikomedia Tunteellinen kone. Paluun ohjelmistoon tekee Teatteri Kesyn kanssa toteutettu yhteistuotanto M/S Framilla -risteilyrevyy.

Kevään ohjelmistoa täydentävät valikoidut vierailuesitykset sekä syysohjelmistosta jatkavat näytelmät  Idän pikajunan arvoitus, Robin Hood sekä TOSIssaan-LIVEä!. Yleisön toiveesta rakastettu Lehmusten kaupunki -näytelmä saa lisäesityksiä. 

Ohjelmistoa täydentävät myös Suomen suosituimmat kiertävät esitykset: 10.3. Pate Mustajärven tarinoita ja musiikkia yhdistelevä Tämä(kin) tarina on tosi -vierailuesitys, 21.3. Saikkua kiitos, osa 3. sekä 23.4Kapitalismi -tarinoita pääomasta. 

Amadeus

Peter Shafferin Amadeus on pakahduttava ja inhimillinen tarina klassismin ajan säveltäjistä Antonio Salierista ja Wolfgang Amadeus Mozartista sekä 1700-luvun lopun Wienin hovista juonitteluineen. Suuren näyttämön tuotannossa on mukana miltei koko Lappeenrannan kaupunginteatterin oma näyttelijäkaarti sekä avustajia. Esityksessä soi otteita Mozartin ihanasta musiikista.
Lue lisää näytelmästä Amadeus

Kenttä

Kenttä on mustan huumorin täyteinen tarina tukityöllistetyistä kenttävakseista Minnasta ja Anterosta, joiden päivät kuluvat kentän viivoja vetäessä, kinastellessa ja haaveillessa. Näytelmä on tarina ihmisen tarpeesta määrittää itseään ja tulla nähdyksi, ehkä jopa -rakastetuksi. 
Lue lisää näytelmästä Kenttä

Tunteellinen kone

Lappeenrannan lukioteatteri esittää lähes 60 nuoren voimin komediallisen koko perheen jukebox-musikaalin Tunteellinen kone. Näytelmä kertoo seitsenlapsisesta perheestä, joka on ajautunut kaaokseen, kun äiti on kuollut ja isä omistautunut tekoälyhankkeelleen: ihmisen kaltaiselle robotille. Kun hanke kaatuu ja lapset onnistuvat herättämään robotin eloon, sotku vain syvenee.
Lue lisää näytelmästä Tunteellinen kone

Robin Hood

Legendan mukaan Robin Hood on taitava jousimies, mutta Lappeenrannan kaupunginteatterin näytelmän sankari on vähemmän vakuuttava soturi... Koko perheen seikkailunäytelmä Robin Hood on kertomus siitä, miten kerromme tarinoita ja miten tarinat meitä. Tervetuloa matkalle seikkailujen salaperäiseen ikimetsään! 
Lue lisää näytelmästä Robin Hood

Lehmusten kaupunki

 Laila Hirvisaaren romaanista Helena Anttosen dramatisoima näytelmä on nyt sovitettu Pave Maijasen rakastettujen laulujen myötä musiikkinäytelmäksi.

Näytelmässä ompelijatar Ilona Hirvisaari ja luutnantti Veikko Vehmas tapaavat toisensa vuoden 1929 rakuunoiden kaupungissa. 

Lue lisää näytelmästä Lehmusten kaupunki

TOSIssaan-LIVEä!

Rakas yleisö! Tervetuloa Lappeenrannan tosi-tv-teatteriin. Teatteritaide saa väistyä, tosi-tv on tullut jäädäkseen. Tänä iltana tarjoamme teille laajan kattauksen koko kansan rakastamia tositelevisio-formaatteja. Tämän spektaakkelin aikana Kodat laitetaan kuntoon, pelataan Huttu Juttu Show’ta ja Lempparitkin saapuvat Saimaalle. Riemastuttavaa iltaa johdattavat eteenpäin upeat juontajat, vastustamattomat sketsit sekä tarttuvat musiikkinumerot. 
Lue lisää näytelmästä TOSIssaan-LIVEä!

M/S Framilla -risteilyrevyy

Sinkkunaisen 50-vuotisjuhlat ja kanavaristeily? Erityislaatuiset sukulaiset, parhaimmat sydänystävät ja laivan hulvaton henkilökunta sullotaan samaan paattiin ja herkullinen ihmissuhdesoppa on valmis. Riemastuttava näytelmä on yhteistuotanto Teatteri KESY:n kanssa. 
Lue lisää näytelmästä M/S Framilla -risteilyrevyy