Etusivu Teatteri

Tulevaisuuden teatteri tuo tarinat kansan keskelle

Tuomas Uusheimo-kuvaaja mainittava151119_350.jpg

Lappeenrannan kaupunginteatteri sijaitsee ydinkeskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinassa.

Teatteri sijaitsee kauppakeskuksen laajennusosan ylimmässä eli kolmannessa kerroksessa kansitasolta laskettuna (Kaivokatu 5).

Teatterin, ravintoloiden ja kauppojen välittömässä yhteydessä ja saman katon alla sijaitsee hotelli. Teatterin sijoittuminen kauppakeskukseen on ainutlaatuinen ratkaisu, jonka katsotaan ennakoivan teatterimaailman rakennemuutosta: esitykset palaavat juurilleen, torille ja kansan keskelle.

Teatterin on suunnitellut ALA Arkkitehdit Oy, joka on saanut mainetta huomattavien kulttuurirakennusten kuten Norjan Kristiansandissa sijaitsevan teatteri- ja konserttitalo Kildenin suunnittelijana. Sama toimisto on suunnitellut myös Helsingin keskustakirjaston Töölönlahden läheisyyteen.

Paitsi sijainniltaan myös tilaratkaisuiltaan Lappeenrannan kaupunginteatteri on uraauurtava. Kaikki osaset loksahtavat loistavasti lavan tasolle. Kaikki esitykseen liittyvät toiminnot pukuhuoneineen ja vaihtokulisseineen ovat lähellä näyttämöä, samassa kerroksessa. Harvoin tämä haave toteutuu, kuten Lappeenrannassa.

(kuva oik.: Tuomas Uusheimo)

 

 

 
Lue lisää ennakkoluulottomasta rakennushankkeesta teatterin hankesivustolta.