Etusivu Teatteri

Teatteri tuo tarinat arjen keskelle

Lappeenrannan kaupunginteatteri sijaitsee ihmisten keskellä, Lappeenrannan ydinkeskustassa, kauppakeskus IsoKristiinassa. Kaupunginteatteri tarjoaa monipuolisia teatteriesityksiä suurella ja pienellä näyttämöllä.

Ohjelmisto on vaihteleva ja rikas: on draamaa, klassikkoja, musiikkinäytelmiä ja lastenteatteria. Erilaiset vierailuesitykset ja tapahtumat täydentävät ohjelmistoa: lavalla voidaan nähdä vaikkapa konsertteja ja sirkustaidetta. Teatteri pyrkii palvelemaan erilaisia kohderyhmiä, lapsia ja nuoria unohtamatta. Paikallisuus on tärkeää ja monipuolista yleisötyötä kehitetään jatkuvasti mahdollisuuksien mukaan. Vuoden mittaan järjestetään myös avoimia harjoituksia, näytelmien teosesittelyjä sekä teatteriklubeja eri aiheista.

Teatterin näyttelijäkaartiin kuuluu 12 näyttelijää, joiden lisäksi näytelmien toteutukseen osallistuvat ohjaajat, lavastajat, puvustajat, ääni-, valo- ja videosuunnittelijat, kampaajat ja tarpeistonvalmistajat – esitystekniikkaa unohtamatta. Oman henkilökunnan lisäksi talossa työskentelee säännöllisesti myös vierailijoita.

Lappeenrannassa teatteritoiminnan juuret yltävät 1800-luvulle. Kaupunginteatterin perustamisesta päätettiin virallisesti 1949, jonka jälkeen teatteri asettui Työväentaloon Kauppatorin laidalle. Torin laidalta siirryttiin entisen elokuvateatterin Jukolan tiloihin 1980-luvulla.

Nykyiselle paikalleen teatteri pääsi vuonna 2016. Suomen uusimpiin kuuluva teatterirakennus on sekä sijainniltaan että tilaratkaisuiltaan uraauurtava. Kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa ainutlaatuinen teatteri palaa juurilleen, torille ja kansan keskelle. Teatterin yhteydessä toimivat ravintola-, vaatesäilytys- ja pysäköintipalvelut, jotka takaavat sujuvan teatterielämyksen.

Tervetuloa Lappeenrannan kaupunginteatteriin!

Kaupunginteatterin henkilökunta vuodelta 2019.