Etusivu Ota yhteyttäTilojen vuokraaminen

Tilojen vuokraaminen

Teatteri vuokraa uusia tilojaan erilaisiin tilaisuuksiin teatteritoiminnan ohessa. Uuden teatteritalon 440-paikkainen suuri näyttämösali ja 150-paikkainen pieni näyttämö tarjoavat upeat puitteet erilaisten tapahtumien, kokousten ja konferenssien järjestämiseen. Käytettävissä on myös kaupunginteatterin viihtyisä yleisölämpiö pienten ja suurten juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

Uuden kaupunginteatterin on suunnitellut ALA Arkkitehdit Oy, joka on saanut mainetta huomattavien kulttuurirakennusten kuten Norjan Kristiansandissa sijaitsevan teatteri- ja konserttitalo Kildenin suunnittelijana. Sama toimisto on suunnitellut myös Helsingin keskustakirjaston Töölönlahden läheisyyteen. Uuden ajan kirjaston avajaisia vietetään 6.12.2018.

Teatterin salit täydentävät viereisen kaupungintalon kongressi- ja kokoustilojen tarjontaa. Suuren 621-paikkaisen Lappeenranta-salin ja kaupungintalon pienempien kokoustilojen vuokraamisesta vastaa Lappeenrannan kaupungintalon asiakaspalvelu.

 

Haluatko vuokrata tiloja? Ota yhteyttä

Kaupunginteatterin tilat: hallinto- ja tuotantopäällikkö Eveliina Kunttu puh. 040 515 5937.

Kaupungintalon konserttisali ja kokoustilat: tapahtumateknikko Tero Mäkelä puh. 040 6671 120

 

Kaupunginteatterin tilat

Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri on vihitty käyttöön 15.1.2016

Lappeenrannan upea kaupunginteatteri sijaitsee keskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinan laajennusosan ylimmässä eli kolmannessa kerroksessa kansitasolta laskettuna (Kaivokatu 5). Teatterin, ravintoloiden ja kauppojen välittömässä yhteydessä ja saman katon alla sijaitsee Original Sokos hotel Lappee.

Teatterin sijoittuminen kauppakeskukseen on ainutlaatuinen ratkaisu, jonka katsotaan ennakoivan teatterimaailman rakennemuutosta: esitykset palaavat juurilleen, torille ja kansan keskelle. Paitsi sijainniltaan myös tilaratkaisuiltaan Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri on uraauurtava. Kaikki osaset loksahtavat loistavasti lavan tasolle. Onhan muuallakin toiveena, että kaikki esitykseen liittyvät toiminnot pukuhuoneineen ja vaihtokulisseineen olisivat niin lähellä näyttämöä kuin suinkin. Harvoin tämä haave toteutuu, kuten nyt Lappeenrannassa.

 

Kaksi näyttämöä, yleisölämpiö ja harjoitussali

Lappeenrannan uudessa kaupunginteatterissa on suuri näyttämösali sivu- ja takanäyttämöineen, pieni näyttämösali sekä harjoitusnäyttämö. Teatteriesitysten lisäksi saleissa voi järjestää myös tapahtumia, seminaareja ja konferensseja.

Suuressa salissa on kaikkiaan 440 istumapaikkaa. Jos esitykseen tarvitaan orkesteria, katsomopaikkoja jää 394. Itse esityslavalla on 12-metrinen pyörönäyttämö.

Pienessä salissa on 160 istumapaikkaa.

Väreiltään ja laajoilta pinnoiltaan levollinen teatterilämpiö poikkeaa alakerran ilmapiiristä. Kauppakeskuksen hälinää ei kuitenkaan kokonaan suljeta ulkopuolelle: Lämpiö avautuu kauppakäytävälle, ja kahviaan voi siemailla aaltomaisen verkkokaiteen vierellä.

 

Esteettömyys

Lappeenrannan uudessa kaupunginteatterissa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Kaikkiin yleisötiloihin on esteetön pääsy.

Liikkuminen

  • Teatterin yleisöaulaan pääsee hissillä kauppakeskuksen kaikista kerroksista.
  • Koko teatteri näyttämöineen on yhdessä tasossa ilman kynnyksiä.
  • Suuressa salissa on irrotettavat tuolit rivillä 5, joiden tilalle pääsee pyörätuolilla. Näitä paikkoja on enemmän kuin minimivaatimuksissa, yhteensä 8.
  • Inva wc:t sekä naisten että miesten wc-tiloissa, joten pyörätuolilla liikkuvan ei tarvitse tuntea itseään ”sukupuolettomaksi”.

Näkeminen

  • Opasteet ovat isot ja selkeät.
  • Tiloissa yleisesti on pintojen välillä korkeat kontrastit (erityisesti portaissa), joten myös heikkonäköiset erottavat hyvin minne mennä.
  • Lämpiön sokeainopasteet johtavat kaikiin yleisötiloihin. Opasteet ovat pimeässä hehkuvaa fosforoivaa lasia, joka ohjaa sähkökatkonkin aikana.
  • Kohokartta: sisäänkäynnin luona on kolmiulotteinen, käsin tunnusteltava kuvaus teatterin yleisötiloista. Kohokartta helpottaa tilojen hahmottamista ja välittää näkövammaisille informaatiota.

Kuuleminen

  • Induktiosilmukka-tekniikka on käytettävissä kaikissa tiloissa.